William Spaaij vindt dat mensen meer zouden moeten praten over het gebruik van drugs. De acteur zegt veel kritiek te hebben gehad nadat hij openhartig was over zijn verleden met verdovende middelen.

"Het wordt meteen geassocieerd met een verslaving, terwijl ik af en toe plezier heb gehad met drugs. Als ik nu zeg dat ik elke week zwaar drink, ben ik bijna een held. Als je een half pilletje neemt, is de wereld te klein", aldus de 33-jarige acteur in gesprek met AD.

Aan de krant vertelt hij dat hij in het verleden zelf lsd heeft gebruikt en dat nu als acteur in de musical Hair kan gebruiken. "Ik kon die ervaring zo terughalen en kreeg meteen kippenvel. Je zintuigen gaan door elkaar lopen."

"Ik heb muziek gezien, heel bizar. En ik voelde water bewegen in een glas dat ik beet had. Ik heb echt naar dat glas gestaard. Wauw. Maar ik had ook een out of body experience, ik trad uit mijn lichaam. Vijf minuten lang dacht ik dat ik dood was. Ik ga lsd nooit meer doen, ik vond het doodeng", aldus Spaaij.

Volgens de acteur heeft de politie veel minder problemen met een festival vol drugsgebruikers dan een festival vol dronken mensen. "Dat levert veel minder gezeik op. Je moet er wel heel verantwoordelijk mee omgaan. Het is nu alweer een tijd geleden, maar ik laat drugs altijd checken. Doe het in een veilige omgeving."