Jim Carrey noemt de beschuldigingen dat hij schuld heeft aan de dood van zijn ex-vriendin Cathriona White "een vreselijke schande". Zij overleed vorig jaar aan een overdosis medicijnen die de acteur zou hebben verstrekt, zo beweerde White's echtgenoot Mark Burton.

"Het zou makkelijk zijn voor me om in een achterkamertje te verdwijnen met de advocaat van deze man en te zorgen dat dit allemaal ophoudt, maar er zijn momenten in het leven waarin je moet opstaan en je eer moet verdedigen tegen het kwaad in de wereld", laat Carrey in een verklaring aan People weten. 

Carrey wil duidelijk maken dat het overlijden van White niet iemands schuld is. "Deze harteloze poging om de vrouw van wie ik hield te exploiteren tolereer ik niet. Ze had al problemen voordat ik haar ontmoette en haar tragische einde was buiten ieders schuld om."

Bekendheid

Volgens Burton, die ten tijden van White's dood nog officieel met haar getrouwd was en een rechtszaak heeft aangespannen tegen Carrey, zou de Ace Ventura-acteur zijn bekendheid gebruikt hebben om illegaal de pillen te kopen die een einde maakten aan het leven van de 30-jarige White.