Rick Brandsteder heeft volgende week een zitting bij de rechtbank van Amsterdam. Volgens AT5 zou het gaan om een mishandelingszaak waar de presentator bij betrokken is geweest.

De rechtbank en het Openbaar Ministerie (OM) bevestigen de zitting met Rick Brandsteder op dinsdag 27 september om 9.00 uur. Verdere details konden zij niet geven.

AT5 schrijft dat Brandsteder op 30 januari iemand zwaar toegetakeld zou hebben. Daarbij schrijven ze dat het OM meldt dat hij zijn slachtoffer één of meerdere keren tegen het hoofd en/of lichaam heeft geslagen en dat zijn advocaat niets wil zeggen over de zaak.

Het management van de presentator heeft nog niet gereageerd op vragen van NU.nl.

Arrestatie

In 2011 werden Brandsteder en zijn broer Robert gearresteerd, nadat er aangifte tegen hen werd gedaan vanwege openbare geweldpleging. Ze raakten toen op oudejaarsnacht betrokken bij een vechtpartij in een Amsterdams café.

In mei 2008 was de presentator betrokken bij een vechtpartij tijdens een afterparty van een Toppers-concert. Brandsteder zou daar aan de billen van Yvonne Dubbelboer hebben gezeten, wat in een ruzie eindigde.

Brandsteder raakte samen met zijn jongere broer in september 2007 ook al eens betrokken bij een vechtpartij, toen in een Amsterdamse snackbar.