Evgeniy Levchenko was niet van plan om met Victoria Koblenko een kind te krijgen. De oud-voetballer durfde in eerste instantie geen vader te worden.

"Eerlijk gezegd, ik durfde het heel lang niet aan", vertelt de vader van zoon Kiy, die in augustus geboren werd, aan de Telegraaf.

De voormalig voetballer van onder meer FC Groningen en Sparta Rotterdam vond het idee om voor iemand te moeten zorgen en daar altijd verantwoordelijk voor te zijn, beangstigend. "Maar op een gegeven moment ging er een knop om. Ik dacht: 'Straks ben ik veertig en is dit dan hoe de rest van mijn leven eruit gaat zien?' Een beetje een leeg en eenzaam vooruitzicht, vond ik."

"Toen is er iets bij mij veranderd. En ik kan elke man, die op dit moment dezelfde reserves bij een eventueel vaderschap heeft als ik, adviseren om die opzij te zetten. Een kind krijgen is echt het mooiste dat er is."

Adoptie

De geboren Oekraïener durft nu zelfs aan gezinsuitbreiding te denken. "Het is eigenlijk nog veel te vroeg om het daar over te hebben, maar ik zou me best kunnen voorstellen dat Victoria en ik een kind zouden adopteren. Bijvoorbeeld uit Oekraïne, waar wij allebei geboren zijn. Zoals je misschien weet, zet ik me in voor kinderen daar die er alleen voor staan en geen onderdak hebben."

"Dan moet je bijvoorbeeld denken aan kinderen die aan de steek zijn gelaten door een drugsverslaafde moeder... Als ik in zo'n weeshuis kom en ik zie in de ogen van die kinderen hoe dankbaar en blij ze zijn met wat wij ze kunnen bieden, dan maakt dat mij ook weer intens gelukkig."

"En het zou ook iets heel moois zijn als Victoria en ik ooit zo'n kind de kans zouden kunnen bieden op een mooi leven bij ons in Nederland", besluit hij.