Bas van Toor, bekend van zijn alter-ego Clown Bassie, hoopt over een aantal maanden het optreden weer te hervatten. De acteur revalideert van verlammingen die ontstonden door de auto-immuunziekte Guillain-Barré syndroom.

"Gelukkig gaat het nu stukken beter me me. Mijn gevoel in de benen komt langzaam terug en als het aan mij ligt, dan wil ik over een aantal maanden weer voorzichtig optreden", aldus Van Toor in De Telegraaf. Hij verblijft momenteel in het Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen.

"Ik krijg nu ook medicatie. Die kuur duurt vijf dagen. Het voelt alsof je met je voeten in een hete pan frituurvet zit. Maar… het helpt wel!", aldus de 80-jarige acteur.

Van Toor zegt dat hij ondanks alles positief blijft en zaterdag zijn 81-jarige verjaardag "uitbundig gaat vieren". "Mijn slogan blijft: Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen."

Euthanasiepapieren

Begin september werd bekend dat de acteur samen met zijn vrouw euthanasiepapieren heeft ondertekend, mocht dat uiteindelijk nodig zijn. 

"Ik ben nooit bang geweest voor de dood", zei Van Toor toen aan Shownieuws. "Ik kan wel janken, maar dat schiet niet op. Als ik er geen zin meer in heb, is het dag vriendjes en vriendinnetjes."

Video: Van Toor over zijn gezondheidsproblemen

Bas van Toor over zijn gezondheidsproblemen
Bas van Toor over zijn gezondheidsproblemen