Minister Jeanine Hennis-Plasschaert wil dat rapper Boef zijn excuses aanbiedt aan de politie voor denigrerende en intimiderende vlogs die hij heeft gemaakt.

''Iedere vlog waarin wordt geïntimideerd, geprovoceerd of uitgedaagd is er een te veel'', zei Hennis tegen Boef. Beiden waren donderdagavond te gast in RTL Late Night.

De minister van Defensie ergert zich aan de provocerende vlogs van Boef die donderdag op vrije voeten kwam. Hij werd in de nacht van zondag op maandag in Rotterdam opgepakt voor opruiing, waarvan hij verdacht blijft.

''De politie staat er voor uw vrijheid. De politie provoceert niet, die staat er voor uw en mijn veiligheid'', aldus Hennis. ''Het zou u sieren om de politie uw excuses aan te bieden en eens vrijwilligerswerk voor ze te doen, als u echt een voorbeeld voor uw fans wilt zijn."

Vechten

De 23-jarige rapper, die woonachtig is in Alkmaar, kwam in juli in het nieuws met een internetvideo waarin hij een politieman kleineert en provoceert. De agent bleef echter ijzig kalm, waarmee hij veel lof oogstte.

Boef werd afgelopen zondagnacht opgepakt in Rotterdam nadat hij in een filmpje op internet had opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar te gaan vechten. Zijn doelwit was de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang. Boef werd donderdag weer vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte.