Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus heeft justitie gevraagd onderzoek te doen naar het uitkeringsverleden van rapper Boef. 

"De burgemeester heeft te horen gekregen dat deze man in het verleden een Wajong-uitkering had. Tegelijkertijd had hij ook andere inkomsten", zei de woordvoerder van Noordanus donderdag .

"Het is niet per definitie zo dat die combinatie niet kan, maar dat moet worden uitgezocht." 

De burgemeester wil duidelijk laten zien 'dat we dit soort gedrag niet accepteren in onze stad', zegt zijn woordvoerder. Bij het aanpakken van ongewenst gedrag betrekt hij ook andere instanties. Door die 'integrale aanpak' kwamen de gegevens over de uitkering naar boven.

Haten

Boef zelf reageerde op zijn gebruikelijke manier: met een filmpje. "Jullie haten mij echt, hè", zegt hij in de vlog. "Jullie kunnen niks beters verzinnen. Nu heb ik weer een Wajong-uitkering. Ik rij in een Range Rover, maar degene die dit heeft geschreven, rijdt zeker in een Ford Ka of zo. Doe maar lekker jullie onderzoek naar fraude zogenaamd. Jullie kunnen niks beters verzinnen om mij zwart te maken, dat is het enige wat jullie willen doen. Hoe zielig zijn jullie.'"

De rapper werd in de nacht van zondag op maandag in Rotterdam opgepakt voor opruiing. Donderdag kwam hij weer vrij, maar hij blijft wel verdachte.