Eva Duijvestein (39) heeft geen moeite met ouder worden. De actrice, die dit jaar veertig wordt, heeft geen heimwee naar haar jongere jaren. 

In het De Telegraaf-supplement Vrouw vertelt Duijvestein: "Ik vind het leven steeds leuker worden. Als actrice zie je jezelf soms heel groot op een filmdoek, waar elke rimpel en wal worden uitvergroot. Maar ik moet er niet aan denken weer veel jonger te zijn."

Ondanks dat uiterlijk volgens Duijvestein voor actrices een grote rol speelt, kan ze zich niet voorstellen dat ze iets aan zichzelf zou laten veranderen. "De eigenheid in iemands gezicht verdwijnt; er gebeurt iets in die lippen en wangen wat niet klopt. Zeg nooit nooit, maar ik vind het eigenlijk ook een beetje valsspelen."

Kinderloos

Duijvestein en haar man, cabaretier Jan Jaap van der Wal, zijn ongewenst kinderloos. Een oorzaak voor de uitblijvende zwangerschap is er niet. "Het is raar dat het maar niet gebeurt; lichamelijk is er geen probleem", vertelt de actrice, die in het najaar te zien is in de serie Weemoedt

Het stel heeft de hoop om kinderen te krijgen nog niet opgegeven. "Maar als het niet gebeurt, is dat niet het einde van de wereld. Mijn geluk hangt er niet van af: ik zit goed in mijn vel en heb geen moeite met mensen in mijn omgeving die wel zwanger raken."