Astrid Kersseboom is dit jaar vijftig geworden, maar vindt dat geen enkel probleem. "Het klimmen der jaren interesseert mij helemaal niets."

"Bovendien, of je nú vijftig bent of dertig jaar geleden vijftig was; dat zijn twee totaal verschillende dingen. De term vijftig plus - alsof je een soort bejaarde bent - dat slaat toch helemaal nergens op?", vertelt de NOS Journaal-presentatrice in gesprek met Veronica Magazine.

Wel heeft de nieuwslezer sinds kort een leesbril nodig en merkt ze ook aan haar uiterlijk dat ze ouder wordt. "Een rimpeltje hier en daar. Maar ik voel me prima", concludeert Kersseboom.

Twaalf jaar

De presentatrice werkt ondertussen ruim twaalf jaar bij het NOS Journaal. Kersseboom heeft nog niet de behoefte om iets anders te gaan doen. "Misschien komt dat nog. Maar ik moet zeggen dat het dossier koningshuis hartstikke leuk en afwisselend is, dus dat is een leuke extra bij mijn werk."

"Als je alleen maar journaals doet, kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment denkt: nu weet ik het wel. Wat dat betreft kan ik me de keuze van Rik van de Westelaken om naar SBS te gaan wel voorstellen."

Kersseboom zegt nog niet gepolst te zijn voor een overstap. "Maar dat zal er ook mee te maken hebben dat ik helemaal niet uitstraal dat ik aan iets nieuws toe ben. Ik ben zeer tevreden met waar ik ben."