René van der Gijp koestert het schuldgevoel dat hij heeft voor zijn vriendin Daniëlle. Zijn vriendin (47) overleed in maart aan een maagbloeding. Van der Gijp zegt dat haar omgeving altijd veel van haar "heeft gebruikgemaakt".

"Ze zat gewoon te goed in mekaar. Ze liet helemaal over zich heen lopen. Natuurlijk heb ik een schuldgevoel. Allemaal mensen zeggen nu tegen me: dat schuldgevoel moet slijten. Maar ik hoop niet dat het gevoel weggaat", vertelt Van der Gijp zaterdag in de Volkskrant. "Ik vind het eigenlijk wel prettig, ja. Ik moet dat koesteren."

Volgens de 55-jarige oud-voetballer was er veel verbazing toen Daniëlle plotseling overleed. "Toen Daan net was weggedragen, zei iedereen: 'Hoe is het mogelijk.' Haar moeder, de kinderen, vriendinnen. Toen zei ik: 'Ik heb niet het idee dat jullie enig besef hebben wat hier aan de hand was. Wij zijn er mede debet aan dat iemand op 47-jarige leeftijd is weggedragen."

"We hebben enorm hard op het gaspedaal getrapt om haar zover te krijgen. Het is iemand van wie we zoveel mogelijk hebben geprobeerd te profiteren. Dit is het uiteindelijke resultaat."

Moeder

Een paar maanden na het overlijden van zijn vriendin overleed ook zijn moeder. "Mijn moeder is zes jaar lang krankzinnig bang geweest om alleen dood te gaan. Ze belde me om tien uur 's avonds: 'kom je?' (..) Ze wilde gewoon niet dat ik vertrok. En lieve schat, het leuke is: mijn moeder weigerde structureel alle andere hulp."

Inmiddels heeft de Voetbal Inside-commentator de zorg volledig op zich genomen voor hun zoon Nicky, die eerder bij Daniëlle woonde. Dinsdag verschijnt een nieuw boek over Van der Gijp, De Wereld volgens Gijp.