Producent Dr. Luke heeft voor de tweede keer een aanklacht ingediend tegen de moeder van zangeres Kesha.

Kesha beschuldigt Dr. Luke van seksueel misbruik en intimidatie. De 42-jarige muzikant heeft altijd de aantijgingen ontkend.

Hij heeft de moeder van de zangeres, Pebe Sebert, aangeklaagd vanwege laster en onrechtmatige inmenging in de rechtszaak die tussen hem en Kesha loopt. De aanklacht werd donderdag ingediend, blijkt uit documenten in handen van Courthouse News.

In de aanklacht worden delen van het interview geciteerd dat Sebert in maart gaf aan tijdschrift Billboard. Volgens de advocaat van Dr. Luke blijft Sebert doorgaan met hem zwart te maken in de media, zelfs nadat er al een eerdere aanklacht tegen haar was ingediend.

"De advocaten van Sebert weigeren ons om deze verklaringen toe te voegen aan de lopende aanklacht, dus daarom starten we nu een nieuwe zaak", aldus Christina Lepara aan Rolling Stone.

De advocaten van Sebert noemen het typerend voor Dr. Luke dat er nu opnieuw een aanklacht wordt ingediend tegen de moeder van de zangeres. Het is volgens hen een poging om de lopende zaak te vertragen. Ze hebben vertrouwen in dat de jury kiest voor de kant van Sebert.

Aanklacht

In april 2016 trok Sebert nog haar aanklacht tegen Dr. Luke in, die ze had ingediend nadat hij haar eerder had aangeklaagd.

Dat deed ze volgens haar om "rust te vinden voor vrede en vergeving in haar hart, in plaats van doorgaan met een rechtszaak waar geen einde aan komt".