Leonardo DiCaprio werd een milieuactivist na een gesprek dat hij had met politicus Al Gore. "Ik sprak met hem in het Witte Huis. Hij maakte een tekening voor me om te laten zien hoe erg het gesteld was met onze aarde."

Dat vertelt de 41-jarige acteur tegen People op het Toronto International Film Festival. DiCaprio promoot daar zijn nieuwe documentaire The Ivory Game. De film beleeft zijn wereldpremière nadat kijkers van Nexflix al eerder een voorproefje van de documentaire kregen voorgeschoteld.

"Ik was vroeger al erg begaan met het uitsterven van diersoorten. Maar na het gesprek met Gore werd ik pas echt activist", legt de acteur uit. "Ik was begin twintig toen ik het gesprek met hem had."

Sindsdien zet DiCaprio zich in om mensen bewust te maken van de gevaren van de opwarming van de aarde. Zijn stichting heeft tot nu toe ruim 50 miljoen euro opgebracht.

DiCaprio wordt momenteel genoemd in een groot Maleisisch fraudeschandaal. Hij is daarover al verhoord door de FBI, melden Amerikaanse media.