Sofia Richie heeft naar eigen zeggen een bijzondere band met Justin Bieber. De 18-jarige dochter van zanger Lionel Richie vertelt in een interview met Billboard waarom ze haar vriendje zo leuk vindt.

''We hebben een speciale relatie. Het is heel makkelijk om met hem te praten. En dat is moeilijk te vinden bij mensen in Los Angeles'', aldus Richie, die verder niets kwijt wil over de 22-jarige Bieber.

Richie, die al sinds haar vijfde zingt en sinds haar zevende piano speelt, is niet van plan om binnenkort een duet op te nemen met Bieber. Na les van Beyoncé's zangcoach en tijd in de studio met haar zwager Joel Madden, werd het Richie te veel en zag ze een muziekcarrière even niet meer zitten.

''Er was te veel druk. Iedereen had zijn idee over hoe mijn muziek zou moeten klinken en ik wilde gewoon een individu zijn. Ik nam een stapje terug en zei: Ik moet dit even heroverwegen'.'' En dat zal haar vader jammer vinden. Sofia vertelt hoe hij haar subtiel richting een zangcarrière probeert te sturen door haar onverwachts voor de neus van sterren als Pharrell Williams te duwen. Maar het liefje van Bieber zegt veel liever modeontwerper te worden.