Géza Weisz is naar eigen zeggen tevreden met zijn carrière, maar nog niet met zijn liefdesleven. De acteur zegt op het gebied van liefde "rampzalig" te zijn. 

"Ik verwacht veel van de liefde, dat zit bijna tegen het kinderlijke aan", vertelt de 29-jarige acteur in gesprek met het tijdschrift JAN. "Alsof het een Disney-film is."

Weisz weet "heus wel" dat hij realistischer moet zijn. "Ik hoop iemand te vinden met wie ik het heel lang volhoud, dat we met plezier samen naar het theater gaan en goede gesprekken voeren. Maar op de een of andere manier kom ik altijd bij een femme fatale terecht met een diepe seksuele aantrekkingskracht, die het ene moment fantastisch is en het andere moment juist vreselijk ingewikkeld."

De acteur is niet de enige. "Mijn hele vriendengroep: een grote mislukking op dat gebied." Mede daarom maakt de Amsterdammer zich zorgen om zijn generatie. "Het gaat allemaal niet goed. Iedereen gaat maar uit elkaar. Misschien komt het wel door iets als Instagram, de hele tijd heb je prikkels, zie je nóg mooiere, betere, leukere mensen. Het gras is niet eens groener aan de andere kant van de heuvel, er is gewoon te véél gras."

Zoektocht

"Het gevaar van mijn leven is de voortdurende zoektocht naar de high", legt Weisz uit. "Die zoek ik niet in drank en drugs, maar wel in vrouwen, acteren, draaien. Als ik heb staan dj'en met voor mijn neus een groep gillende meisjes, en ik stap 's avonds alleen in mijn bed, voelt dat als cold turkey. Maar onenightstands zijn ook niet zaligmakend, daar ben ik inmiddels wel achter."

"Ik moet leren om de kick van de opwinding en het kalme geluk niet met elkaar te verwarren. Ik zou zo graag tevreden zijn met kabbelend, niet alleen maar met kort, heftig en intens. Dat is de worsteling waar ik nu mee zit. De liefde is een van mijn grote drijfveren. Diep vanbinnen, wil ik, denk ik voor het toekomstige vrouwtje de allerbeste en de allerleukste zijn."