Sandra Hay, de echtgenote van Golden Earring-frontman Barry Hay, constateert weinig aftakeling bij de 68-jarige zanger. Ondanks dat de muzikant een zware alcoholist is.

"Een comazuiper. Zo is het", vertelt de 48-jarige partner van Hay in gesprek met nrc.next.

Hay heeft volgens zijn echtgenote het beste gebit van de tandartspraktijk. "Vijf keer per week staat hij in de sportschool. Geen botox, niks. Iedereen denkt dat hij zijn haar verft, maar dat is onzin. Hij heeft gewoon goed dna."

"Wees eerlijk, hij ziet er ontzettend goed uit. Een optreden van twee uur gaat niet met zo'n pens", legt ze uit. Wel moet Sandra Hay toegeven dat ze zich af en toe zorgen maakt over het drankgebruik van haar partner. "Zo dronken dat hij omvalt. Ik ben er klaar mee."

Minderen

Zelf moet Hay toegeven dat ze in het verleden ook te veel heeft gedronken en verdovende middelen heeft gebruikt. Op het moment is ze bezig met minderen en heeft de echtgenote van de Golden Earring-leadzanger hulp gezocht bij een instelling voor verslavingszorg. "Als ik sterk ben en het goede voorbeeld geef, houdt Barry zich ook wel in."

"Tot ik een glaasje neem, dan gaat hij compleet los", legt ze uit. "Zonder mij heeft hij een probleem."