Dave Roelvink denkt nauwelijks na over zijn uiterlijk. "Nee, eigenlijk niet", vertelt de 22-jarige dj aan NU.nl. "Ik doe gel in mijn haar, ik pak het bovenste wat er in mijn kledingkast ligt." 

Verder is de dj niet echt bezig met zijn voorkomen. "Dat valt mee. Ik probeer zoveel mogelijk naar de sportschool te gaan, maar daar komt eigenlijk weinig van. Voor de rest doe ik helemaal niks." 

Roelvink zal dan ook nooit een biertje of hamburger laten staan, omdat hij niet wil uitdijen. "Nee, totaal niet. Ik eet wat ik wil, ik drink wat ik wil."

De zoon van zanger Dries Roelvink is vanaf donderdag te zien als kandidaat bij Expeditie Robinson op RTL5 en op RTLXL in de reallifeserie Dave het huis uit.

Roem

De bekendheid die de programma's en zijn werk als dj genereren, staat Roelvink niet altijd aan. "Het is soms wel lastig. Ik heb weleens dagen dat ik denk van: kende niemand me maar. Als ik bijvoorbeeld op het strand lig. Dan is het weleens lekker dat je echt rust hebt." 

Toch is Roelvink wel gewend aan de aandacht. "Ik denk dat als het er niet meer is, dat het toch weer heel apart is." Misschien zou de dj het zelfs missen. "Ja, misschien wel, dat kan ik niet echt over oordelen, maar ik heb het nooit echt voor de bekendheid gedaan. Het is meer wat erbij is gekomen." 

De bekendheid van Roelvink kwam voort uit het realityprogramma De Roelvinkjes, waarmee hij de aandacht ook deels zelf op hem vestigde. "Nee, dat was geen verrassing. Maar het was niet een reden, ik dacht niet even lekker bekend te worden. Dat was mijn doel niet."

"Het maken van een tv-programma vind ik gewoon leuk." Het lijkt Roelvink dan ook interessant om een keer achter de schermen te werken.  

Boodschappen

In de nieuwe serie is te zien hoe Roelvink zijn eigen boontjes dopt. Hij woonde tot voorkort bij zijn ouders, maar vond het tijd worden om alleen te wonen. "Mijn vader woont om de hoek, dus ik kan daar altijd heen." 

De dj is niet van onbesproken gedrag, maar dat betekent niet hij nu hij op zichzelf woont, helemaal los zal gaan. "Ik ben meer een familiejongen, ik ben veel bezig met mijn ouders en mijn broertje en met mijn vrienden. Ik heb wel een randje, maar ik vind dat dat wel mag als je 22 bent."