Typhoon is begin vorige maand aangehouden omdat hij na het tanken vergat te betalen. De rapper was er naar eigen zeggen met zijn hoofd niet helemaal bij. Een dag later heeft hij de rekening alsnog betaald.

"Op 2 augustus reed ik terug vanuit België nadat ik die dag een telefoontje had gekregen dat mijn (inmiddels overleden) oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen", zegt de rapper op zijn Facebook pagina na berichtgeving van De Telegraaf.

"Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. Veertig kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen)."

Het voorval vond op 2 augustus plaats. De rapper, die eigenlijk Glenn de Randamie heet, werd aangehouden en zat een nacht in de cel. "Ik baalde flink." 

'Eerlijk en open'

De volgende ochtend deed Randamie 'eerlijk en open' zijn verhaal. "Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30 uur kreeg ik van de Officier van Justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was." Uiteindelijk betaalde de rapper zijn benzine alsnog.

Typhoon kwam recentelijk in het nieuws, omdat hij werd aangehouden door een politieagent en deze naderhand toegaf bevooroordeeld te zijn. De muzikant laat weten dat het voorval met de vergeten tankrekening helemaal niets met etnische profilering te maken heeft.

"Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal. Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat."