Actrice Amber Heard zet de rechtszaak tegen komiek Doug Stanhope niet door. Eerder klaagde ze hem aan voor smaad, maar ze heeft de aanklacht ingetrokken. Dit meldt TMZ na inzage in de rechtbankstukken.

De 30-jarige actrice vond dat de goede vriend van haar ex Johnny Depp samen met nog een paar anderen een 'compleet onwaar en smadelijk' artikel over haar hebben geschreven. In het artikel, dat werd gepubliceerd door The Wrap, werd Heard beschuldigd van chantage en andere misdrijven. Heard zou hebben verzonnen dat Depp haar heeft mishandeld om zo een royale financiële vergoeding te kunnen opstrijken tijdens de scheidingsprocedure.

Dat Amber Heard de smaadzaak laat vallen is volgens bronnen onderdeel van de schikking die Heard en Depp afgelopen maand troffen, waarmee een einde kwam aan de vechtscheiding. ''Heard gaat verder'', zegt haar woordvoerster. ''Ze is weer aan het werk en leidt een normaal, gelukkig leven."

Na de scheiding maakte de actrice bekend dat ze de 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) die ze kreeg toegewezen, doneert aan een kinderziekenhuis en aan een stichting die geweld tegen vrouwen bestrijdt.