Presentator Klaas van Kruistum vindt het "heerlijk" om tegen vrienden te zeggen dat hij van ze houdt.

"Ik moest leren om dat te zeggen. Vooral onder mannen is dat wel een dingetje", vertelt het KRO-NCRV-gezicht aan NU.nl.

Van Kruistum was blij toen hij zijn schroom op dit gebied overwon. "Het is goed om de liefde voor je vrienden te benoemen. Om tegen elkaar te zeggen: "man, ik hou van je". Dat geeft een heerlijk gevoel."

Vanaf 28 november presenteert Van Kruistum Beste Vrienden, waarin twee duo's van bevriende BN’ers het tegen elkaar opnemen. KRO-NCRV maakte dit vandaag bekend, tegelijk met het nieuws dat de voormalig EO'er zijn contract met twee jaar verlengt.

Villa Felderhof

Het wordt volgens Van Kruistum een 'soort combinatie' van Villa Felderhof en Wie is de Mol? "Zoals in Villa Felderhof leer je mensen kennen op een ontwapenende manier, en zoals in Wie is de Mol? zijn er opdrachten en spellen. Maar dan zonder de intrige, het wordt positief."

Van Kruistum hoopt dat kijkers door Beste Vrienden hun eigen vrienden bellen. "Er is in de wereld al veel verdriet. Ik zou het fantastisch vinden als kijkers denken: er zijn ook mooie dingen als vriendschap, dat moeten we koesteren."

Het wereldje

De beste vrienden van de ZappLive-presentator zijn niet beroemd. "Zij komen niet 'uit het wereldje' en daar voel ik me prima bij: zo blijf ik met beide poten op de grond staan."

Tegelijkertijd vindt Van Kruistum het prettig om vriendschappen met BN'ers aan te knopen. "Zij kennen de druk als publiek persoon. Het aangesproken worden in de supermarkt en dat soort toestanden. Anderen zien dat wel, maar het zelf voelen is toch iets anders."