Jett Rebel (25) heeft vaak te horen gekregen dat mensen denken dat hij zou gaan behoren tot 'de club van 27', getalenteerde artiesten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. "Dat doet pijn hoor", zegt de zanger in een interview met het AD.

"Als je als onzekere twintiger steeds hoort dat je over een paar jaar dood bent. Ik snap niet dat mensen dat gedachteloos roepen. En vaak nog op luchtige toon ook. Alsof het een leuk grapje is: haha, hij is over twee jaar dood.''

Rebel, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet, begreep dat mensen het als een compliment bedoelden. "Maar zo voelde het niet. Het was ontzettend gemeen." 

Afgekickt

De zanger uit Den Haag erkent dat hij zelf een aandeel heeft in de voorspelling, omdat hij regelmatig onder invloed op het podium stond. De zanger gebruikte vooral alcohol en wiet en rookte ongeveer vijftien joints op een dag. In het interview vertelt hij te zijn afgekickt. 

"Ik ben de afgelopen jaren geen seconde nuchter geweest. Mijn carrière loopt nu ruim drie jaar en die heb ik volledig onder invloed beleefd. Maar begin juni ben ik cold turkey met alles gestopt." 

Zijn nieuwe album Don't Die on Me Now refereert aan zijn verslaving en de doodsvoorspellingen. "Ik leef gezond nu, ik ben namelijk helemaal niet van plan om dood te gaan."