Een New Yorks hof van beroep heeft besloten dat de rechtszaak die actrice Lindsay Lohan wilde aanspannen tegen het spel Take Two Interactive niet mag voorzetten. 

De actrice vindt dat het personage Lacey Jonas, dat voorkomt in het spel van Take Two Interactive, teveel op haar lijkt. Het hof van beroep oordeelde echter dat Lohan de rechtszaak niet mag voortzetten omdat "verdachten geen gebruik maken van eisers naam, portret of beeld".

Ook als Lacey Jones echt een kopie van Lohan zou zijn geweest, had de actrice volgens het hof nog geen zaak. Een videogame als Grand Theft Auto valt niet onder reclame of handel. "Het unieke verhaal, de personages, dialogen en het milieu in combinatie met de spelers die zelf kiezen hoe het spel verdergaat, maken het een werk van fictie en satire."

Mob Wives

Lohan was niet de enige die Take Two Interactive voor de rechter wilde slepen. Ook Karen Gravano, bekend van de realityserie Mob Wives, eiste geld van de makers. Volgens het hof van beroep kan ook zij haar zaak niet voortzetten. Gravano eiste 40 miljoen dollar (bijna 36 miljoen euro) van de gamemakers. Lohan eiste een schadevergoeding en een deel van de winst van het spel.