Chris Brown gearresteerd voor vermeende aanval met wapen op vrouw

Chris Brown is dinsdag in Los Angeles gearresteerd nadat hij Baylee Curran, die eerder dit jaar tot Miss California werd gekroond, zou hebben aangevallen met een wapen. Met de arrestatie komt een eind aan de 14 uur waarin de politie het huis van de zanger omsingeld had. 

Dat meldt TMZIn de woning zouden ook wapens en drugs zijn gevonden. 

Volgens Amerikaanse media is Brown na het betalen van een borgsom van omgerekend ruim 220.000 euro tijdelijk vrijgelaten.

De politie arriveerde om 3.00 uur 's nachts lokale tijd bij de woning, nadat Curran het alarmnummer had gebeld. Tegenover TMZ beweert ze dat Brown haar bedreigde met een vuurwapen toen zij diamanten sieraden in het huis van de zanger bewonderde. 

Brown, volgens haar mogelijk onder invloed van drugs of alcohol, zou daarop door het lint zijn gegaan en hebben geroepen dat ze meteen het huis moest verlaten. Daarbij zou hij een wapen op haar hebben gericht. Eenmaal buiten kwam iemand van het team van Brown achter Curran aan om haar een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen, wat zij weigerde.

Video: Chris Brown zegt onschuldig te zijn in Instagramvideo

Huiszoekingsbevel

Politieagenten omsingelden bij aankomst het huis, terwijl ze wachtten op een huiszoekingsbevel. De zanger bleef al die tijd binnen en gooide een plunjezak met wapens en drugs uit het raam. "Kom me maar halen", zou hij daarbij hebben geroepen naar de agenten. Zijn advocaat was aanwezig om de situatie te sussen.

Op de instagrampagina van Brown staan verschillende video's waarin hij vertelt dat de politie zijn woning heeft omringd, maar dat hij niet van plan is naar buiten te komen. Hij zegt een hardwerkende vader te zijn die voor zijn dochtertje zorgt. Ook refereert hij aan de Black Lives Matter-beweging.

Ray J.

Brown was eerder op de avond samen met vrienden, onder wie Ray J. Toen Ray J. het huis wilde verlaten werd hij op de oprijlaan in de boeien geslagen door de politie, die eveneens zijn BMW in beslag nam. Na het controleren van zijn identiteitsbewijs lieten ze hem gaan, maar ze hielden zijn auto. Hij moest met de taxi naar huis.

Ray J. heeft laten weten Brown te steunen. In een video op Instagram zegt hij dat hij vindt dat de politie verkeerd gehandeld heeft. "Je hebt een stel vreemden die maar wat roepen terwijl ze er niets mee te maken hebben. En dan reageert de politie zo snel zonder alle feiten te kennen. Zo zou het niet moeten gaan."

Verleden

Brown is in het verleden meerdere keren in aanraking geweest met de politie. Zo is de zanger veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rihanna waarvoor hij een taakstraf kreeg en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar.

Na verschillende keren zijn voorwaardelijke straf te hebben geschonden heeft de zanger in 2014 ongeveer een maand in de gevangenis gezeten. In 2015 liep zijn voorwaardelijke celstraf vanwege de mishandeling van Rihanna af.

Lees meer over:
Tip de redactie