Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jordi Cruijff zou naamsverandering Schiphol ter ere van vader mooi vinden

Jordi Cruijff zou het een mooi gebaar vinden als de luchthaven Schiphol de naam van zijn overleden vader Johan zou krijgen.
Door NU.nl

"Welke grote Nederlanders heb je, Rembrandt, Van Gogh en mijn vader. Maar misschien is mijn vader niet belangrijk genoeg. En Schiphol is natuurlijk Schiphol", zegt de 42-jarige Cruijff desgevraagd in gesprek met het blad Helden.

Johan Cruijff overleed in maart van dit jaar aan de gevolgen van longkanker. Nog steeds betuigen mensen hun medeleven als ze Jordi of andere leden van de familie Cruijff zien.

"Dit overkomt ons dagelijks, waar we maar komen. Is toch mooi? Heel veel mensen uiten hun medeleven door bijvoorbeeld de Foundation te helpen, al is het op een minimale manier, met een gift van één euro. Dat zegt genoeg over wat hij heeft betekend."

Verwerken

Tijdens een groot eerbetoon in het stadion Nou Camp in Barcelona sprak Jordi Cruijff zijn dank uit voor de vele mensen die aan hem en zijn familie dachten tijdens de laatste dagen van zijn vader en voor het medische personeel dat Cruijff bijstond. Aan zijn eigen rouwverwerking is hij echter nog niet toegekomen. 

"Ik heb nog niet echt tijd voor mezelf gehad, die hoop ik in september te nemen als ik een paar weken naar huis, naar Barcelona, ga. Dan kan ik alles hopelijk laten bezinken. Kijk, ik zag hem niet elke dag. Mijn zusjes wel en dan voel je het ook elke dag. Ik put heel veel energie, kracht en sterkte uit de wijze waarop mensen over hem praten. Dat is ongelooflijk. Ik denk dat weinig mensen het voor elkaar kunnen krijgen dat er unaniem met zoveel respect na je dood over je wordt gesproken. Dat geeft me toch een beetje kracht."

Schiphol

Willemeike Koster, lid van het Team Mediarelaties Schiphol Group, laat aan NU.nl weten: "Wij begrijpen het idee om Schiphol te vernoemen naar Johan Cruijff gezien het feit dat hij een internationaal icoon was. Echter, hij was voetballer. Daarom vinden wij het door de gemeente Amsterdam geopperde idee om zijn naam te koppelen aan de Amsterdam Arena beter passen."


Lees meer over:

Johan CruijffJordi Cruijff

Aanbevolen artikelen