Albert Verlinde noemt reactie Thijs Römer op vertrek 'niet verstandig'

Albert Verlinde noemt de opmerking die Thijs Römer vrijdag maakte na zijn vertrek bij RTL Boulevard "niet verstandig". Römer schreef op Twitter dat hij Verlinde zou missen "als een hersentumor, namelijk helemaal niet".

"Thijs Römer wie? Hij heeft een hoge functie bij RTL, hoofd drama. Volgens mij is hij uitgenodigd om drama op televisie te maken", aldus Verlinde maandag bij RTL Late Night.

"Ik weet niet wat hij op had, maar dat was niet verstandig."

Na hevige reacties op het Twitterbericht, schreef Römer dat hij het anders bedoelde. "Jeetje.. kiespijn natuurlijk, ik had kiespijn moeten zeggen. Wens Albert het beste hoor lieve mensen, geen zorgen."

Ongenuanceerd

De stichting Stop Hersentumoren laat via Twitter weten veel boze reacties te hebben ontvangen na het bericht van Römer. "Wat een ongenuanceerde uitspraak", laat de stichting weten. "Een hersentumor geeft slechts 0,3 procent overlevingskans."

De organisatie meldt via Twitter nog geen reactie van Römer te hebben ontvangen. "Maar we zouden het gepast vinden als Thijs zelf een donatie en oproep doet om te doneren voor hersentumoronderzoek."

Afscheid

Verlinde nam vrijdag op emotionele wijze afscheid na ruim vijftien jaar het showbizzprogramma te hebben gepresenteerd. Onder anderen minister-president Mark Rutte, Winston Gerschtanowitz en Beau van Erven Dorens spraken de 55-jarige presentator toe.

Bij Humberto Tan vertelde Verlinde maandagavond dat hij de laatste jaren minder zichzelf was geworden in het programma. "Het is dan beter om te stoppen, dan te blijven omdat het lekker betaalt." De presentator combineerde zijn werk bij RTL Boulevard de laatste jaren met zijn functie bij het theaterbedrijf Stage Entertainment.

Maandag werd bekend dat Verlinde de nieuwe presentator wordt van RTL Live, samen met Angela Groothuizen.

Lees meer over:
Tip de redactie