Carice van Houten moeder geworden van een jongetje

Carice van Houten is bevallen van een jongetje. Het is het eerste kindje voor de 39-jarige actrice en haar vriend Guy Pearce.

Het jongetje heeft de naam Monte Pearce gekregen. 

"Een schattig pakketje is gearriveerd en vertelde ons dat zijn naam Monte Pearce is. We denken dat we hem houden. Iemand een placenta-smoothie?", schrijft Pearce (48) op Twitter. Van Houten deelde het bericht op haar eigen Twitteraccount.

Het management van Van Houten bevestigt tegen NU.nl dat de actrice vorige week al is bevallen. Pearce was aanwezig bij de bevalling. Moeder en kindje maken het goed.

In maart maakte het stel bekend zwanger te zijn. Het nieuws van de zwangerschap van de Nederlandse actrice werd opgepikt door veel internationale media.

Pearce en Van Houten leerden elkaar vorig jaar kennen op de set van Brimstone, een film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven.

Ziekenhuis

De laatste tijd werd gespeculeerd over de datum waarop de actrice was uitgerekend. Op 17 augustus werd ze al gefotografeerd met een weekendtas bij een Amsterdams ziekenhuis. Uiteindelijk bleek dit om een routinecontrole te gaan.

In juli poseerde ze zwanger voor de spiegel, waarvan ze een foto plaatste op haar sociale media.

Voor zowel Pearce als Van Houten is dit het eerste kindje. De Iron Man-acteur scheidde in 2015 na achttien jaar huwelijk van zijn ex-vrouw Kate Mestitz. Van Houten had tussen 2013 en 2015 een relatie met Kees van Nieuwkerk.

Kinderwens

In eerdere interviews liet Van Houten al weten graag kinderen te willen. "Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderwens niet in vervulling zal gaan."

Pearce liet in interviews doorschemeren een minder aanwezige kinderwens te hebben. "Ik heb ze niet nodig. Er zijn al genoeg baby's in de wereld. Ook denk ik dat ik niet heel goed voor ze kan zijn", zei hij tegen de Britse krant The Guardian.

De acteur vertelde in maart wel uit te kijken naar een 'shadowbaby' met de actrice, een verwijzing naar het wezen dat Van Houtens personage in de serie Game of Thrones baarde.

Lees meer over:
Tip de redactie