Halina Reijn voelt zich in Nederland erg bekeken. De actrice geniet ervan om tijdens vakanties onherkenbaar in het buitenland te verblijven.

Dat meldt ze in haar column in het ADDe 40-jarige actrice beschrijft hoe ze onderweg is naar haar vakantieadres en het gevoel heeft door veel medereizigers bekeken te worden. 

"Ik weet niet op wie ik bozer ben, op de starende zeekoeien die traag voorbij zeilen op de loopband van de luchthaven, en mij het gevoel geven dat ik een attractie ben, of op mezelf omdat ik geen controle heb over mijn emoties." 

Reijn kan niet wachten om Nederland kortstondig te verlaten en de anonimiteit in te duiken.

"Maar goed, als ik echt undercover had willen zijn, dan was ik in de zomer beter binnen gebleven en had ik mijn vakantie in oktober geboekt, naar een bestemming als Alaska of gezellig Groenland. Een omslagdoek met capuchon, plus nieuwe zonnebril, moeten me beschermen tegen de landgenoot met doorzettingsvermogen, die de hak van Italië wel haalt."

"Zalig, vakantie. Jammer dat ik geen boerka heb ingepakt."

Theater

Reijn schrijft verder dat ze het gewend is om in het theater te worden aangekeken, maar daar heeft ze geen enkele moeite mee.

"Liever de blikken van mensen met ticketjes in de hand, dan al dat onbetaalde staren. Op het toneel hoef ik me niet te verstoppen, daar ben ik mezelf niet en daarom des te meer. Mijn hart is een kijkdoos, daar is geen ontkomen aan."

De actrice, die op sociale media veel verwijten over haar column kreeg, gaf later op de dag een toelichting op haar woorden : "Lieve mensen, niets dan knipogen, lichtheid en ironie bedoel ik de wereld in te slingeren. Jammer als dat anders is opgevat."