Latinosterren rouwen om dood zanger Juan Gabriel

Verschillende sterren van Latijns-Amerikaanse afkomst stonden zondag stil bij de dood van Juan Gabriel. De Mexicaanse zanger, die vanwege zijn flamboyante stijl de bijnaam 'De divo uit Juarez' kreeg, overleed op 66-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Enrique Iglesias postte twee tweets na de dood van Gabriel. Bij een foto van hem met de zanger, schreef Iglesias in het Spaans "Vandaag is een verdrietige dag. We zijn een van de grootste en meest getalenteerde artiesten ooit verloren." In een tweede tweet voegde hij toe "Rust in vrede Juan Gabriel. Je zal niet vergeten worden."

Ook Ricky Martin besteedde online aandacht aan de dood van de zanger, met de afkorting voor de Spaanse woorden rust in vrede; "Q.e.p.d. Juan Gabriel" schreef hij op Twitter. De president van Mexico stond ook op dat sociale medium stil bij het overlijden van de zanger. De politicus noemde Juan Gabriel het grootste muzikale icoon van het land.

Juan Gabriel, die eigenlijk Alberto Aguilera Valadez heette, was met meer dan 100 miljoen albums de bestverkochte Mexicaanse artiest ooit. Hij bracht volgens NPR in zijn leven ruim 1800 nummers uit.

Lees meer over:
Tip de redactie