Halina Reijn zou het liefste een camera willen zetten om haar toekomstige partner in de gaten te houden. Reijn zegt bij Linda’s Zomerweek last te hebben van jaloezie in relaties.

"Ik ben jaloers en intens bezitterig. Wat doe je? Waar ga je naartoe? Met wie? Hoezo?", vertelt de 40-jarige actrice. "Ik zou het liefst een camera op hem zetten."

Reijn legt uit dat haar jaloezie de laatste jaren wel minder is geworden. "Ik ben er nu beter in dan vroeger. Het zit in heel veel mensen. Maar ik ben totaal niet jaloers op andere vrouwen in mijn werkveld."

De actrice vertelt in het programma dat mannen de indruk hebben dat zij intimiderend is. "Dat lijkt misschien zo, maar ik word helemaal het vrouwtje. Ik wil alleen maar pleasen. De boodschappen doen, een jaren vijftig vrouw zijn."

Volgens Reijn is niet alles over haar liefdesleven openbaar. "Er zijn ook veel dingen die ik meemaak die mensen niet weten. Het is niet dat ik de hele dag katten aan het tellen ben. Ik sta niet stil in de liefde."

Veeleisend

"Ik ben veeleisend. Niet alle liefdes die ik heb gekend voldoen aan dat geijkte plaatje." De actrice grapt dat ze zichzelf bij Linda's Zomerweek met deze uitspraken niet aan het verkopen is. "Ik vraag altijd eerst of iemand ziektes heeft of homo is."

"Ik wil hem heel graag bezitten, maar dat is belachelijk, want dat kan helemaal niet", besluit Reijn.

De Theo d'Or-winnares verscheen begin dit jaar nog in de documentaire De OK-vrouw, over ongewenste kinderloosheid. Reijn spreekt in de media vaak openlijk over haar privéleven. De actrice is momenteel vrijgezel.