Danny de Munk maakt zich zorgen om Lil' Kleine; de zanger vindt dat de rapper door zijn grote succes begint te ontsporen.

De muzikant en de rapper zijn goed bevriend. "Maar dat was vóór zijn grote succes", vertelt De Munk in gesprek met Goedemorgen Lex op 100% NL

De 46-jarige zanger denkt te weten waarom Lil' Kleine niet meer de jongen is die hij zelf kent. "Hij heeft natuurlijk te maken met iets wat er in mijn tijd nog niet was: sociale media. Hij gooit alles maar op internet en dan zie ik rekeningen van 10.000 euro voorbijkomen."

"En de drank en de bepaalde uitspraken die hij eruit gooit, het schelden met het K-woord bijvoorbeeld. Hij ontspoort. Ja, dan denk ik dat hij te weinig mensen om zich heen heeft die hem corrigeren en af en toe zeggen: doe even normaal. Daar komt nog bij dat hij op een gegeven moment ook ouder is en dat er dan toch een punt komt dat hij ook denkt: waar zijn al m'n vrienden en m'n geld gebleven?"

Aanspreken

De Munk voelt zich niet genoodzaakt om de rapper op zijn gedrag aan te spreken. "Dan voel ik mij meteen als zo'n oude lul. Ik ben ook zo geweest. We hebben nog regelmatig contact, maar dan zeg ik hier niks over. Daarvoor ben ik niet de aangewezen persoon vind ik."