Woody Allen zegt dat het beginnen van een relatie met een vrouw "niet zijn sterkste punt is in het leven".

De regisseur zegt in een interview met The Guardian dat niets wat hij ooit heeft gedaan een vrouw verleid heeft. "Ik ben altijd afhankelijk geweest van de gulheid van vrouwen."

Allen zegt verder tegen de krant dat hij niet gelooft dat mensen geestelijk sterker worden als ze ouder worden. "Ik denk dat er dingen zijn waar ik nu niet meer mee om kan gaan waar ik wel mee om kon gaan toen ik jonger was."

Soldaten

De regisseur neemt soldaten als voorbeeld. "Je ziet soldaten terugkeren die hebben gevochten en de dood in de ogen hebben gekeken. Die komen terug met een posttraumatische stressstoornis."

"Ze hebben oorlogen meegemaakt en meerdere existentiële crises achter elkaar meegemaakt. Er zijn trauma's die ons zwakker maken. En dat is ook met mij gebeurd."

Amazon

De acteur bracht deze maand zijn nieuwste film Café Society uit en komt binnenkort ook met een televisieserie op Amazon. Over de serie zei hij eerst dat hij er spijt van had dat hij de klus had aangenomen door zijn drukke schema, maar inmiddels lijkt hij iets milder gestemd.

"Amazon viel mij twee jaar steeds lastig totdat ik niet meer kon weigeren. Voor de resulterende show hoefde ik weinig concessies te doen. Zes afleveringen van een half uur waren goed, ik mocht filmen wat ik leuk vond, mocht de acteurs zelf uitkiezen, hoefde het script niet te laten zien en alleen even te bellen als ik klaar was."