Amber Heard is er niet blij mee dat Johnny Depp het geld dat zij kreeg in hun scheiding direct naar twee goede doelen heeft overgemaakt. De acteur haalt daar mogelijk belastingvoordeel uit.

De actrice koos die instellingen zelf uit, maar haar advocaten menen dat Depp belastingvoordelen heeft door de donaties zelf te doen, meldt Variety.

De advocaten van Heard eisen nu dat hij het bedrag van 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) verdubbelt. "Als Johnny de schikking wil herzien, staan wij erop dat hij het bedrag in ere houdt en 14 miljoen aan liefdadigheid schenkt", melden ze. "Na zijn belastingvoordeel komt dat dan neer op de 7 miljoen dollar die hij Amber verschuldigd was."

Het juridische team van de actrice waarschuwt Depp die som ook meteen uit te betalen. "Minder dan dat zou een doorzichtige poging van Johnny's mensen zijn om zijn betaling te halveren, onder het mom van een donatie aan doelen die hij nooit eerder heeft gesteund."

Goede doelen

Heard maakte meteen na de scheidingsovereenkomst vorige week duidelijk dat zij het geld dat zij van haar ex krijgt, aan twee goede doelen zou schenken. Ze koos voor een kinderziekenhuis in Los Angeles en een organisatie die opkomt voor mishandelde vrouwen.

"Zoals ook in het contactverbod en in de scheidingsvaststelling staat, ging het mij persoonlijk nooit om geld. Het stelt mij alleen in staat te schenken aan een goed doel, om daarmee hopelijk vrouwen te helpen die in een minder goede positie zijn om zichzelf te verdedigen", schreef ze in een verklaring.