Acteur Bas van Toor, bekend van zijn rol als Clown Bassie, is woensdag opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt Shownieuws​ donderdag op basis van zijn broer Aad van Toor. De acteur maakte recentelijk bekend al een tijd te kampen met gezondheidsproblemen.

De acteur voelde volgens Shownieuws woensdag zijn benen niet meer. Ook lukte het hem niet om te lopen.

"Bas is gisteren naar het ziekenhuis gebracht. Daar krijgt hij medicijnen via een infuus. Hij moet minstens vijf dagen blijven", aldus Aad van Toor, bekend van zijn rol als acrobaat Adriaan in Bassie & Adriaan.

De 80-jarige acteur werd begin juli onder meer getroffen door de aangezichtsverlamming van Bell. Daarbij zijn de spieren over één helft in het gezicht plotseling verlamd. Dat gaat meestal vanzelf over, maar hier kunnen wel enkele maanden overheen gaan. Ook werd bij de acteur het Guillaine-Bareé-Syndroom vastgesteld.

Waggelend

Van Toor liet eerder weten dat hij "al waggelend" aan de hand van zijn vrouw door het huis moest lopen. "Mijn evenwichtsgevoel is nog verstoord en mijn spieren zijn ook behoorlijk verzwakt", vertelde hij eind juli in een interview.

De acteur zei niet te zijn getroffen door een beroerte. Hij gaf aan tijd nodig te hebben om te herstellen, daarom annuleerde Van Toor al zijn optredens tot eind augustus. Onduidelijk is of geplande optredens in september doorgaan.

Video: Bassie vertelt over zijn spierziekte

Bas van Toor opnieuw opgenomen in ziekenhuis
Bas van Toor opnieuw opgenomen in ziekenhuis