Michelle Obama vindt zichzelf een 'product van popcultuur' en is niet bang om mee te doen aan gekke onderdelen van talkshows als zij hiermee jongeren kan interesseren voor de goede doelen die zij steunt.

"Ik ben nooit bang geweest om een beetje gek te doen", zegt de presidentsvrouw in een interview met Variety.

"Daarmee kun je mensen bereiken. Naar mijn mening moet je ze eerst aan het lachen maken en ze daarna laten luisteren."

Obama zegt dat ze niet heel formeel is in haar rol als First Lady en daarom eigenlijk weinig kan doen waardoor mensen haar niet meer zouden waarderen.

"Een groot deel van ons publiek bestaat uit kinderen en tieners en zij willen onderdeel uitmaken van een grap. En dan luisteren ze nog een keer. Ik ben gewoon een beetje losser met dit soort dingen dan de meeste traditionele presidentsvrouwen."

Beyoncé

Om aandacht te vragen voor een initiatief van haar om meisjes in de VS een goede opleiding te geven, deed Obama onder meer in juli mee aan het programma van presentator James Corden.

Hierin reed ze met Corden door de voortuin van het Witte Huis terwijl ze in de auto meezong met liedjes zoals Single Ladies van Beyoncé.

Video: Michelle Obama zingt liedjes in auto

Veiligheidsdienst

Het goede doel was voor Obama het belangrijkste, maar ze zegt dat ze er ook van genoot om even geen leden van de veiligheidsdienst om haar heen te hebben tijdens de autorit.

"Ik reed in een auto met iemand anders zonder dat daar iemand bij was van de beveiliging. Dus ik zei: 'Blijf maar rijden!' Ik denk dat we wel honderd rondjes hebben gereden voor het Witte Huis."