Simon Keizer is elke dag dankbaar voor het leven. "Ik ben ontzettend blij dat Annemarie hetzelfde in het leven staat", vertelt de zanger in Linda's Zomerweek.

"We zijn echt elke dag dankbaar", zegt de 32-jarige Keizer. "Vandaag is pas het begin", is het motto van de zanger. "Haar daar alles uit."

Ook waardeert hij de "kleine dingen in het leven". "We hebben pas een nieuw bed gekocht en daar ben ik zo blij mee. Tot vervelends toe. Dat zouden meer mensen moeten doen. Het bijzondere zien in de kleine dingen."

Keizer staat naar eigen zeggen anders in het leven sinds hij in zijn jeugd "klap op klap" kreeg te verwerken. De eerste tegenslag kreeg hij toen zijn vader ziek werd. "Ik was vijftien toen hij overleed. Daar is geen handboek voor geschreven, dat moet je ondergaan. Ik heb de puberteit denk ik overgeslagen, ook omdat we in het jaar daarna de Nieuwjaarsbrand op ons bordje kregen. Dat zijn heel veel heftige gebeurtenissen."

De zanger is geboren en getogen in Volendam en woont daar nog steeds. Toch geeft hij aan niet alles aan Volendam te waarderen. "Ik heb wel moeite met de sociale controle." 

Huwelijk

Keizer trouwde in 2012 met Annemarie Hoek. Hij schreef dit jaar dat zijn vrouw een paar jaar eerder een miskraam had gehad. Hij kreegt steeds vaker de vraag of hij vader wil worden.

"Omdat we allebei de dertig zijn gepasseerd en dat schijnt een magische grens te zijn." Zijn kinderwens is latent aanwezig. "Op deze manier zijn we ook heel gelukkig."