Musicalster Pia Douwes (52) had graag moeder willen zijn, zeker ook voor haar ouders. "De support die ze mij geven is prettig, het feit dat ik ze nooit opa en oma heb kunnen laten worden vind ik spijtig."

De musicalster acht de kans dat er ooit nog kinderen zullen komen verkeken, zeker omdat ze vrijgezel is. "Ik had ze graag willen hebben, maar het is gewoon nooit gebeurd."

Mede daarom geniet Douwes extra van de theaterlessen die ze jonge kinderen geeft, zo vertelt ze in De Telegraaf. "En iets over te kunnen brengen aan de nieuwe generatie. Het is prachtig om te zien welke kleine ‘reisjes’ die kids afleggen en dan te zien dat ze dingen echt oppikken. Fantastisch om iets van mij toch een vervolg te laten krijgen bij andere, jongere mensen."

De musicalster vindt lesgeven "heel fijn" nu ze het moederschap nooit zal kennen. "Als moeder doe je dat door je kind stapje voor stapje levenslessen bij te brengen. Van het eerste woordje tot de laatste schooldag. Ik zou daarbij een lieve maar rechtlijnige moeder zijn geweest."

Douwes zit momenteel voor twee producties in Duitsland. Daar heeft ze wel eens een afspraakje. "Ik date wel, maar ben nog steeds vrijgezel. Ik weet ook niet waarom dat zo is."