De relatie van schrijfster Heleen van Royen en de 22 jaar jongere drummer Bart Meeldijk begon voor de lol. Vrienden en familie hadden er grote moeite mee. 

"Dat viel natuurlijk niet goed", vertelde Van Royen maandagavond in Linda's Zomerweek.

Van Royen en Meeldijk leerden elkaar in 2013 kennen en wonen sinds vorig jaar samen. Inmiddels zijn ze ook verloofd. "Het leeftijdsverschil van 22 jaar, op sommige momenten van het jaar is het 21 jaar, viel natuurlijk niet goed. Mijn ex Ton had het er moeilijk mee. En de kinderen vonden het idioot. Ik vond dat wel gek op dat moment, dat niemand dat net als ik leuk vond", vertelt Van Royen aan Linda de Mol.

'"Onze relatie begon voor de lol. Bart was niet zo slim geweest om het alvast aan zijn ouders te vertellen. Die hoorden het via de buren. Ja, iedereen was wel boos op ons. Dat was een gekke gewaarwording."

Houdbaarheidsdatum

Van Royen en Meeldijk gingen naar Griekenland op vakantie. "Barts zus had een evacuatieplan voor hem gemaakt. Ze zei: 'als ze nou heel erg is, dan halen we je op'. Ik zag gelijk een helikopter voor me met een touw eruit waarmee Bart opgehesen kon worden."

De relatie houdt nog steeds stand en Van Royen noemt Meeldijk haar verloofde. "Ja, hij heeft me ten huwelijk gevraagd. Daarmee wilde hij aangeven hoe serieus het voor hem is. Niet dat we echt gaan trouwen, het is meer symbolisch."

Verwarrend

Van Royen (51) heeft weinig moeite met het leeftijdsverschil en maakt zich niet geen zorgen over de toekomst.

"Nee ongerust ben ik niet, het is eerder verwarrend. Mijn hele leven is al vreemd verlopen. Voor Ton was ik met iemand getrouwd die twaalf jaar ouder is, die heeft de leeftijd van Bart zijn vader. Als ik zestig ben, is Bart 39. De kans is groot dat we dan niet meer samen zijn, omdat we een houdbaarheidsdatum hebben. Hij gaat misschien verder, dat zie ik dan wel weer."