'Verkeerde label aangetroffen op verpakking pijnstillers Prince'

In de pillen die tijdens het onderzoek naar zijn dood in het huis van Prince zijn aangetroffen, zat mogelijk illegale fentanyl, terwijl een andere stof op het etiket stond.

Het hoogst verslavende middel fentanyl is ongeveer vijftig keer zo sterk als morfine.

Een bron van The Guardian die bij het onderzoek betrokken is, bevestigt dat zondag tegenover de krant. De pillen werden gevonden in een pot met een label voor hydrocodone, een pijnstiller die bij de drogist te koop is.

De autoriteiten tasten in het duister over de herkomst van de pillen. Ze gaan er volgens de bron sterk vanuit dat de zanger niet wist dat het zware middel in zijn pijnstillers zat. Prince had geen recept voor de middelen.

Crisis

In de krant wordt illegale fentanyl "een nationale crisis" genoemd, meldt Star Tribune. Het middel is de oorzaak van een explosief stijgend aantal fatale overdoses in de Verenigde Staten. Fentanyl wordt vaak gemixt met heroïne of verkocht als die drug.

Prince werd in de ochtend van 21 april dood gevonden in een lift in zijn landgoed Paisley Park. Volgens mensen uit zijn directe omgeving had hij de dag erna een afspraak met een dokter vanwege zijn verslaving aan pijnstillers.

De bron van de Star Tribune meldt dat de muzikant met zijn kleding achterstevoren aan werd aangetroffen en dat hij waarschijnlijk al zes uur dood was toen hij werd gevonden.

Lees meer over:
Tip de redactie