Bette Midler biedt excuses aan voor tweet over Caitlyn Jenner

Bette Midler heeft zich verontschuldigd voor een tweet die ze zaterdag stuurde. De comédienne maakte daarin grappen ten koste van Caitlyn Jenner.

De excuses zijn echter niet gericht aan de realityster, maar aan de Human Rights Campaign, Amerika's grootste LHBT-organisatie.

Midler benadrukt in de excuustweet zondag dat zij die beweging altijd heeft gesteund. "Sorry dat de tweet kwetste. Ik heb blijkbaar de gevoeligheden van deze tijd niet goed ingeschat."

In de tweet die ze eerder verstuurde en die inmiddels is verwijderd, reageerde de 70-jarige op nieuws over het einde van de realityserie van Jenner.

"I Am Cait is geannuleerd, wordt ze nu weer Bruce?", vroeg Midler zich volgens USA Today af in de post. "Zal Kris hem terugnemen? Ruik ik een hertrouwerij?"

Stemmen

Het was niet de eerste keer dat de actrice en zangeres afgaf op Jenner. Eind vorig jaar bekritiseerde ze de voormalig atleet, nadat die had aangegeven nog altijd op de Republikeinen te stemmen, ondanks de niet al te progressieve kijk van die partij op transgenders.

"Afgezien van haar genderidentiteit, vereenzelvigt ze zich dus het meest met het label 'slecht geïnformeerd'", twitterde Midler toen.

Lees meer over:
Tip de redactie