De moeder van Hans Kraay jr. lijdt enige tijd aan dementie. De oud-voetballer probeert zijn moeder meerdere keren per week zien, maar kampt na die bezoeken met slapeloze nachten.

"Dat blijft dan maar in mijn hoofd. Ik slaap ook nooit als ik daar ben geweest", vertelt de huidige trainer van FC Lienden in gesprek met de Volkskrant.

Kraay jr., die regelmatig aanschuift bij het programma Voetbal Inside, probeert zich eroverheen te zetten. "Ik zet me eroverheen als ik FC Lienden moet trainen, ik zet me eroverheen als ik naar een uitzending ga, want je omgeving mag het niet merken, en zeker de kijkers niet. Maar ik voel me als een bokser die total loss is geslagen als ik wegrij bij mijn ouders."

Zijn vader Hans Kraay, oud-voetballer van Feyenoord, probeert al jaren voor zijn echtgenote te zorgen. "Voordat mijn moeder op de gesloten afdeling terechtkwam, dementeerde ze zeker al vier jaar zwaar. Alles deed hij om te voorkomen dat ze uit huis zou moeten. Hij heeft vier jaar niet geslapen. De man kreeg wallen tot aan zijn achillespezen."