Ivo Niehe baalt ervan dat mensen de spot drijven met zijn tv-optreden in 2011 in Pauw en Witteman, waarin hij de loftrompet stak over zijn eigen theateroptreden in Parijs.

De TV Show-presentator noemde zijn optreden een "unaniem, belachelijk groot succes", een zin die mensen nu vooral als een grap gebruiken.

"Ik vind het nog altijd lastig dat dat zo blijft kleven aan mijn werk bij de TV Show", vertelt Niehe in gesprek met Het Parool. "Terwijl die avond niks met het programma te maken had. Het was puur een persoonlijke overwinning."

De zeventigjarige presentator probeert het uit te leggen. "Je moet je voorstellen dat je een fiets krijgt en een dag later een etappe in de Tour de France wint. Op de geboorte van mijn kinderen na is het nog altijd de mooiste dag uit mijn leven. Maar door dat gezeik is er wel wat glans van afgegaan."

Trui

Wel kan Niehe meer genieten van de trui met een portret van hemzelf, die door grafisch ontwerpbureau Au Revoir in 2014 op de markt werd gebracht. "Het is in ieder geval niet alleen maar geestig. Overigens hebben mijn zoons de truien ook. Ik heb er ook één, maar heb hem nog nooit aangetrokken."