Personeel klaagt restaurantketen Mark en Donnie Wahlberg aan

De restaurantketen van Mark en Donnie Wahlberg en hun broer Paul is aangeklaagd door enkele werknemers. 

Personeelsleden van restaurant Wahlburgers in New York beweren dat zij structureel minder uren betaald kregen dan ze werkten. Daarnaast zouden overwerktoeslagen niet zijn uitgekeerd en werden fooien oneerlijk verdeeld.

De broers openden de eerste vestiging van Wahlburgers in 2011. In de televisieserie Wahlburgers worden sinds 2014 de keten en de Wahlbergs gevolgd.

Het gaat erg goed met de restaurants. Inmiddels zijn er in de Verenigde Staten tientallen Wahlburgers-vestigingen en is de keten uitgebreid naar het Midden-Oosten.

Fooi

Vijf personeelsleden dienden hun aanklacht donderdag in bij de rechtbank in New York. Zij beweren volgens New York Daily News onder meer dat het restaurant hen de 3.000 dollar (2.600 euro) aan fooi heeft onthouden die ze verdienden tijdens een feest dat Donnie Wahlberg in het restaurant gaf voor zijn collega's van politieserie Blue Bloods.

In een reactie op de aanklacht van de personeelsleden, die donderdag naar de rechter stapten, liet Wahlburgers weten op zoek te gaan naar een oplossing.

Lees meer over:
Tip de redactie