Kristen Stewart vond het verschrikkelijk dat de relatie die zij vijf jaar lang met Robert Pattinson had, op een gegeven moment niet echt meer voelde. "Mensen wilde zo graag dat wij samen waren dat onze relatie veranderde in een product."

In gesprek met T Magazine vertelt de 26-jarige actrice dat het niet meer voelde als een echt leven. "Ik walgde daar echt van."

Alle aandacht die rondom haar en Pattinson ontstond nadat de twee een relatie kregen maakten dat Stewart de laatste twee jaar van hun relatie het gevoel had dat het allemaal niet echt was. Toen hun relatie in 2013 in opspraak kwam nadat de actrice hem bedroog met regisseur Rupert Sanders, bleven Stewart en Pattinson nog een jaar bij elkaar.

"Het is niet dat ik wil verbergen wie ik ben of wat ik doe. Ik wil gewoon geen onderdeel zijn van een verhaal voor de entertainmentwaarde", aldus Stewart over die periode in haar leven.

Positief

Desondanks zegt Stewart de fascinatie voor haar privéleven te begrijpen. "Ik ben geen typisch showmeisje", zegt de actrice, die voorzichtig is met de informatie die ze naar buiten brengt. "Maar tegelijkertijd wil ik mezelf ook zo graag laten zien. Ik wil me begrepen en gezien voelen, en ik wil dat doen in de meest rauwe, pure, naakte vorm die ik kan."

Dat verlangen heeft ertoe geleid dat Kirsten opener is over haar vriendin Alicia Cargile. "Ik wilde eigenlijk niet meer praten over relaties, totdat ik ging daten met meisjes en er een gelegenheid was om te staan voor iets positiefs."