Bill Cosby wisselt wederom van advocaat

Bill Cosby heeft een van zijn belangrijkste advocaten aan de kant geschoven. Dat heeft een woordvoerder van de komiek bevestigd tegenover People.

Monique Pressley, die Cosby bijstond in de slepende zaken over zijn vermeende seksuele misbruik, moet plaatsmaken. Het is niet de eerste keer dat Cosby van advocaat wisselt. In juli voerde Cosby ook al een wijziging door in het team dat hem moet verdedigen.

Een advocaat van een van de slachtoffers van Cosby verwacht dat dat nog lang niet de enige wijziging zal zijn. "De stoelendans van meneer Cosby gaat nog wel even door omdat hij steeds verliest in de rechtbank", aldus Gloria Allred, die vermeend slachtoffer Judy Huth bijstaat.

"Wij vragen ons af of dit de laatste verandering is geweest. Hij kan hoe dan ook niet voorkomen dat hij uiteindelijk een jury in de rechtbank onder ogen moet komen."

Cosby ving afgelopen week bot bij een federale rechtbank in Philadelphia in een poging om enkele dossiers over zijn vermeende seksuele misbruik te laten sluiten. Volgens de rechters zou het sluiten van de dossiers geen enkel effect hebben op de lopende zaken.

Lees meer over:
Tip de redactie