Carice van Houten is woensdagochtend samen met haar vriend Guy Pearce gearriveerd bij een Amsterdams ziekenhuis. Dat meldt Privé. Haar manager laat aan NU.nl weten dat het gaat om een routinecontrole.

In maart werd bekend dat de 39-jarige actrice zwanger was. Pearce en Van Houten hebben sinds vorig jaar zomer een relatie.

De Privé schreef dat het erop leek dat Van Houten ieder moment kan bevallen. Zo zou de actrice woensdagochtend een weekendtas bij zich hebben gedragen en meteen naar een afdeling zijn begeleid.

Onbekend is wanneer de actrice precies is uitgerekend. Begin juli poseerde Van Houten nog zwanger op Twitter. "Ik pas bijna niet meer in de spiegel", grapte ze daarbij.

Brimstone

De twee leerden elkaar kennen op de set van Brimstone, een film van regisseur Martin Koolhoven. De eerste geruchten dat de acteurs een stel zouden zijn kwamen in november.

De 48-jarige Australische acteur zei in maart nog uit te kijken naar een 'shadowbaby' met Van Houten, verwijzend naar het bovennatuurlijke wezen dat Van Houtens personage in Game of Thrones baarde.

Het wordt het eerste kindje voor zowel Pearce als Van Houten. Pearce scheidde vorig jaar na een huwelijk van achttien jaar. Van Houten had van eind 2013 tot de zomer van 2015 een relatie met Kees van Nieuwkerk, de zoon van presentator Matthijs van Nieuwkerk.