Douwe Bob wil naar Rio de Janeiro emigreren

Douwe Bob ziet zichzelf over een aantal jaar in Rio de Janeiro wonen. De zanger is momenteel bij de Olympische Spelen om tijdens huldigingen op te treden.

"Rio is bizar, dat meen ik echt. Het geeft een gevoel van vrijheid hier. Ik durf wel zeker te zeggen dat ik hier ga wonen. Nog niet, maar over een jaar of zeven acht zie ik mezelf hier wel wonen", aldus Douwe Bob Posthuma, de volledige naam van de zanger, bij 100% NL.

Het was voor het eerst dat de 23-jarige zanger over de Atlantische Oceaan vloog. Toch viel de vliegreis van ruim elf uur voor hem mee. "Een biertje, beetje filmpjes kijken. Het was een dingetje, elf uur in een vliegtuig, maar het viel reuze mee."

Posthuma zegt trots te zijn op de sporters tijdens de Olympische Spelen. "Ik ben van mezelf helemaal niet iemand die veel om zijn land geeft, maar als ik dan kijk hoe iedereen het doet, dan word ik stiekem wel heel trots dat ik een Hollander ben."

De zanger vertegenwoordigde dit jaar Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer Slow Down. Hij eindigde als elfde in de finale.

Lees meer over:
Tip de redactie