Hugh Hefner verkoopt Playboy Mansion voor 100 miljoen dollar

De Playboy Mansion van Hugh Hefner is definitief verkocht.

Dat meldt TMZ. Hefner (90) heeft de afspraak beklonken met zijn buurman Daren Metropoulos (33), die het landhuis koopt voor 100 miljoen dollar.

De twee partijen kwamen al eerder bijna tot een overeenkomst, maar hierbij eiste Metropoulos toegang tot meerdere gedeelten van Hefners woning. De Playboy-baas ging hier niet mee akkoord en blies de verkoop af.

Exclusieve feesten

Ze zijn nu overeengekomen dat Hefner het huis de rest van zijn leven blijft bewonen, maar Metropoulos krijgt wel toegang tot de exclusieve feesten die in het landhuis worden georganiseerd. Daarbij is er tien miljoen dollar van de oorspronkelijke vraagprijs van 110 miljoen gehaald.

Metropoulos heeft laten weten dat hij zijn eigen huis met de Mansion zal verbinden en beide huizen gaat restaureren. In een persverklaring noemt hij de Playboy Mansion internationaal gezien een iconisch pand in de wereld en een kroonjuweel van de regio.

Designmeesterwerk

"In de afgelopen 45 jaar heeft meneer Hefner het pand doordrenkt met een rijke en befaamde geschiedenis. Het is niet alleen een beroemd pand. Het is daarnaast een meesterwerk op gebied van design. Het is gebouwd door een bekende architect voor een familie die in het begin van de twintigste eeuw een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Los Angeles."

Hefner kocht het landgoed in 1971 en betaalde er destijds 1,1 miljoen dollar voor. Het pand beschikt over 29 kamers.

Lees meer over:
Tip de redactie