Ranomi Kromowidjojo mag in Brazilië blijven voor Ferry Weertman

Zwemster Ranomi Kromowidjojo blijft in Brazilië om het succes van haar vriend Ferry Weertman te vieren. De zwemmer won dinsdagmiddag goud op de tien kilometer open water.

Voordat Weertman dinsdagmiddag de medaille binnenhaalde, heeft Kromowidjojo al toestemming gevraagd voor een latere vlucht. Die kreeg ze en ze zal nu een dag later naar Nederland reizen. Dat meldt het NOC*NSF aan het Algemeen Dagblad.

Het was de bedoeling dat Kromowidjojo dinsdag terug naar Nederland zou vliegen, omdat ze geen medaille heeft behaald en niet meer hoeft te presteren op de Olympische Spelen. Sporters die geen medaille hebben gewonnen, moeten Rio binnen 48 uur verlaten nadat hun tak van sport is beeïndigd.

Balen

Eerder liet de zwemster al weten dat ze baalde van de vroege vlucht naar huis. "Ik baal ontzettend. Ik heb het er zelf naar gemaakt, ik heb niet hard genoeg gezwommen", vertelde ze aan Telegraaf TV. 

Op de 'loservlucht' die dinsdag vertrekt zitten onder meer de uitgeschakelde beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor.

Lees meer over:
Tip de redactie