David Schwimmer heeft het heel moeilijk gehad in de tijd dat de serie Friends, waarin hij Ross Geller speelde, in een keer heel populair werd. 

"Het was behoorlijk schokkend en het beïnvloedde mijn relaties met andere mensen", zegt de nu 49-jarige Schwimmer in gesprek met The Hollywood Reporter.

"Ik was als acteur opgeleid om het leven en andere mensen te observeren, dus ik liep met mijn hoofd omhoog, was echt betrokken bij mensen. Het effect van mijn beroemdheid was precies het tegenovergestelde: ik wilde me verbergen onder een baseballcap en niet gezien worden. En na een tijd realiseerde ik me dat ik de mensen niet meer aankeek en me probeerde te verstoppen".

Regisseren

Schwimmer ondervond nog een ander effect van spelen in een succesvolle serie. Veel mensen, zowel in het vak als daarbuiten, zagen hem vooral als Ross. Daarom was hij al tijdens Friends bezig met het vervolg van zijn carrière. Hij observeerde de vaste regisseurs James Burrows en Kevin Bright en nadat hij de zege van zijn mede-acteurs kreeg, mocht hij tien afleveringen regisseren.

Vorig jaar keerde Schwimmer terug op tv als Robert Kardashian, de in 2003 overleden vader van Kim Kardashian en advocaat van O.J. Simpson, in de serie The People v. O.J. Simpson. Het leverde zijn tweede Emmy-nominatie op, 21 jaar na de eerste voor zijn rol in Friends.