Kathleen Aerts is gelukkig met haar nieuwe leven dat zij heeft opgebouwd in Zuid-Afrika. De voormalig K3-zangeres woont met haar echtgenoot, kinderen en haar moeder in Paarl bij Kaapstad en geniet daar van haar anonimiteit.

"Ik keer nog geregeld terug naar België om op te treden en hier leef ik weer in de anonimiteit. Die combinatie is goed", aldus Aerts in gesprek met AD.

De 38-jarige zangeres mist haar bekendheid niet. "Ik wil niet ondankbaar klinken, maar: nee. Ik heb nog nooit één handtekening tegen mijn zin gezet. Ik heb mijn dromen kunnen waarmaken en ik krijg nog dagelijks berichtjes over K3, hoewel het voor mij al zeven jaar geleden is."

Moeder

Aerts, die in 2009 uit K3 stapte en werd vervangen door Josje Huisman, runt met haar man een reisbureau. Daarnaast verzorgt ze haar moeder, die lijdt aan dementie.

"Ik zou haar nooit achtergelaten hebben, niet in deze toestand. In België heb ik haar ook al eens proberen te verzorgen. Ze had bij ons haar eigen huisje in de tuin. Maar dat was te zwaar. Daarna hebben we haar in een verzorgingstehuis laten opnemen, maar dat voelde toch ook niet helemaal juist."

Volgens de zangeres werd haar moeder met veel liefde verzorgd, maar wilde ze haar moeder toch liever bij zich hebben. "Zuid-Afrika bleek de ideale oplossing. Want hier is de zorg betaalbaar. We hebben een fulltime-verpleegster in huis. Hier hebben we een heel mooi evenwicht gevonden."