Kim Kardashian vindt zichzelf geen feminist

Kim Kardashian heeft op haar website een betoog gepubliceerd met de titel Waarom Ik Mezelf Niet Als Feminist Label.

In het stuk legt Kardashian uit dat ze gelooft in veel van de waarden van feminisme. "Natuurlijk zijn er dingen waardoor mensen mij als feminist zien. Ik werk hard, verdien mijn eigen geld, ik voel me zeker in mijn vel en moedig vrouwen uit open en eerlijk te zijn over hun seksualiteit, en hun lichaam en schoonheid te omarmen."

De realityster heeft er echter problemen mee een stempel opgedrukt te krijgen. "Waarom moeten we overal een label opplakken? Je bent Democraat, Republikein, plus-size, arm, crimineel, een moeder, een feminist. Ik ben een mens en ik heb gedachten, gevoelens en meningen over veel verschillende zaken."

Persoonlijk

Het probleem met mensen in categorieën stoppen, zo beargumenteert Kardashian, is dat het mensen die niet in dezelfde groep vallen uit elkaar drijft. "Terwijl ze misschien ook veel doelen en overtuigingen delen."

De moeder van twee benadrukt dat het een persoonlijke keuze is dat zij zichzelf geen feminist wil noemen. "Ik zal altijd voor de rechten van vrouwen vechten. Altijd. Maar uiteindelijk zou niemand zich gedwongen moeten voelen zichzelf van een label te voorzien."

Lees meer over:
Tip de redactie